Siste nytt om VR – VRGuiden.no

VRGUIDEN.NO-png

10 aksjer for deg som ønsker å investere i VR-teknologi

Ønsker du å investere i aksjer, og har troen på selskaper som satser på VR-teknologi som vr briller? I så fall finnes det mange spennende muligheter, både på det norske og utenlandske aksjemarkedet. Her presenterer vi 10 aksjer du kan vurdere å investere i.

Samtidig forklarer vi deg hvordan du går frem, og hva du bør tenke på!

Hva vil det si å investere i VR-teknologi?

Når du investerer i aksjer, kjøper du enkelt forklart en viss eierandel i et aksjeselskap. Dersom selskapet du har investert i gjør det bra, vil selskapet ofte øke i verdi. Det fører også til at aksjekursen stiger. Skjer dette, kan du selge aksjene til en høyere pris enn du kjøpe dem for – og tjene penger.

Investerer du i VR-teknologi, blir du med andre ord deleier i et selskap som jobber med VR-utstyr eller lignende. Det å investere i aksjer kan være et smart alternativ til sparing på tradisjonell sparekonto, da avkastningen stort sett er bedre. Samtidig involverer aksjesparing alltid en viss risiko.

Selv om mange VR-selskaper er i vekst og gjør det bra, er det ingen garanti for at aksjekursen skal stige. Du kan også oppleve at aksjen stuper i verdi dersom selskapet gjør det dårlig. I så fall kan du tape alle pengene du investerte – noe du bør være obs på.

Når du skal investere i VR-teknologi, er det derfor smart å vite hva du gjør. Du bør med andre ord sette deg nøye inn i selskapene, og forsikre deg om at du har troen på forretningsidéen deres.

Hvordan investere i VR-teknologi?

Du kan investere i VR-teknologi blant annet gjennom å benytte deg av en såkalt aksjehandelstjeneste i nettbanken din. Dette er noe de fleste store, norske banker tilbyr. Du kan da handle aksjer blant annet på Oslo Børs.

På Oslo Børs finnes det enkelte børsnoterte selskaper som jobber med eller utvikler VR-teknologi, og disse kan du investere penger i om du ønsker. Gjennom nettbanken din vil du vanligvis kunne se hvordan aksjeverdien endrer seg (i sanntid), og selge om du ønsker det.

Husk at nettbanken også kan gi deg mulighet til å handle på børser på det utenlandske markedet. Det betyr at du kan investere i VR-selskaper i for eksempel USA eller Tyskland om du skulle foretrekke det.

Foruten norske banker, kan du også handle aksjer gjennom nettmeglere. Det finnes altså flere muligheter, og det er nokså enkelt å komme i gang!

10 ulike aksjer for deg som ønsker å investere i VR-teknologi

Det finnes mange VR-selskaper både i Norge og utlandet som er mulig å kjøpe aksjer hos. Hvilket selskap bør du så velge? Det er helt opp til deg. Nedenfor finner du imidlertid 10 VR-selskaper som mange analytikere har anbefalt å investere i de siste par årene:

  1. Nordic Semiconductor: Oppadgående på Oslo Børs. Selskapet jobber blant annet med teknologi til VR og AR.
  2. Matterport Inc: Et spennende dataselskap som reproduserer objekter fra den virkelige verden og overfører dem til den virtuelle verden.
  3. Meta Platforms Inc: Et SoMe-selskap som står bak den ledende VR-plattformen Oculus
  4. Apple Inc: Apple står bak forbrukerelektronikk, og har avduket planer om AR-hodesettet Vision Pro
  5. Unity Software Inc: Et ledende selskap innen produksjon av 3D-innhold og VR-spill
  6. Qualcomm Inc: Står bak Snapdragon-prosessoren som brukes i mange smartklokker og Android/Windows-telefoner, så vel som Oculus Quest 2
  7. Sony Group Corp: Planlegger å satse på live konserter på virtuelle arenaer.
  8. Microsoft Corp: Selskapet bak Windows har også tatt steget inn i metaverse, og vil fremover satse på VR-teknologi også.
  9. Nvidia: Selskapet står bak GPU-teknologi som benyttes i VR-teknologi
  10. Roblox Corporation: Et California-basert selskap som utvikler virtuelle 3D-miljøer.

Husk på at aksjekursen kan gå opp og ned, og at det aldri er noen garanti for at du tjener penger på investeringen. Er du opptatt av forutsigbarhet, er det kanskje tryggere å plassere pengene på en sparekonto – og heller ta til takke med lavere avkastning.

Når bør du investere i VR-selskaper?

Hvor stor avkastningen din eventuelt blir, avhenger av hvilke(t) selskap du investerer i og når aksjehandelen finner sted. Er du heldig og kjøper aksjer mens kursen er lav, kan du oppleve å sitte igjen med en gunstig avkastning om selskapet plutselig øker i verdi.

Generelt sett gjelder det derfor å følge med på markedet og de forskjellige VR-selskapene. Jo bedre du kjenner bransjen og selskapene, jo større sjanse er det for å investere i riktig selskap til riktig tid.

Tips til deg som skal investere i VR-teknologi

Når du skal investere i VR-teknologi og kjøpe aksjer, er det greit å ha visse tips i bakhodet. Aksjer passer ikke like godt for alle, og i noen tilfeller er det bedre å finne andre spareformer.

Dersom du leter etter en langsiktig spareform – og gjerne ser for deg en tidshorisont på 10 år eller mer – kan det å investere i aksjer eller fond være en god løsning. På kort sikt kan aksjer svinge mye i verdi, mens du over tid ofte vil sitte igjen med en større eller mindre avkastning.

Ønsker du derimot kortsiktig sparing – og for eksempel bare skal spare penger i 1–2 år – er det ofte bedre å spare på konto. På den måten kan du dra nytte av sparerenten, og redusere sjansen for at alle sparepengene går tapt.

Investerer du i aksjer er det viktig å ha litt is i magen. Mange faller for fristelsen til å selge aksjene dersom de ser at de begynner å tape seg i verdi. Husk at det er normalt at aksjer svinger i verdi, og at du ofte vil tjene mer om du venter med å selge.

Er du klar for å investere i VR-selskaper?

Dersom du vurderer å handle aksjer, kan det være gunstig å sjekke ut VR-selskaper. Denne bransjen er i stor vekst, og vil nok fortsette å være det i mange år fremover. Både AR og VR er veldig populært, og teknologien er derfor noe mange ønsker å investere i.

Finn et selskap du har tro på, og vurder om investering er riktig valg for deg!

 

Don’t Stop Here

More To Explore