Siste nytt om VR – VRGuiden.no

VRGUIDEN.NO-png

Augmented Reality fra Google

Virtual Reality har blitt stort, men det er ingen tvil om at det kan bli enda større. Nå har også Augmented Reality eller AR fått mer oppmerksomhet, og teknologigiganter som Google har flere spennende løsninger for hvordan du kan ta i bruk AR.

Google Lens

De som har brukt Google Translate på app vet at denne kan oversette tekst fra bøker, veiskilt og mye mer i realtid. Dette er selvsagt veldig nyttig dersom teksten er skrevet med et alfabet du ikke har kjennskap til. Google Lens er en ganske ny løsning fra Google som er svært spennende, og denne tar det hele ikke bare et steg videre. Google Lens er veldig omfattende, og vi tror mange kan finne Google Lens svært nyttig.

Google Lens er en teknologi for bildegjenkjenning. Appen fungerer i praksis slik at du kan rette kameraet på mobilen mot et objekt. Deretter vil appen forsøke å gjenkjenne objektet ved å skanne strekkoder, tekst, logoer og QR-koder. Den vil så vise deg relevant informasjon som søkeresultater og nettsider. Peker du for eksempel kameraet mot navn og passord for et WiFi nettverk vil du automatisk bli koblet til nettverket.

Google Lens kan lastes ned fra App Store til iOS eller fra Google Play til Android. Det dermed noe man ikke trenger VR-briller til.

Augmented Reality i Google Search

Google Search er et nyttig verktøy for å finne informasjon, og du kan koble Google Search sammen med AR. Som nevnt kan du bruke Google Lens til å lese en tekst og få et søkeresultat fra Google, men du også få søkeresultatet vist i Augmented Reality.

Lurer du for eksempel på hvordan en tiger ser ut søker du ganske enkelt etter “tiger”. I søkeresultater vil du få frem “Se en bengaltiger i full størrelse”. Trykk på “Se i 3D” for å se tigeren. For å plassere tigeren på stuegulvet foran deg eller andre steder trykker du på “Se i området ditt”.

Bengaltiger i Augmented Reality er ikke det eneste dyret du kan se i 3D eller plassere i omgivelsene dine. Du kan også se geit, leopard, pinnsvin, bjørn og pyton. Er du ved et basseng kan du plassere en blekksprut, hvithai, alligator og flere andre dyr der. 

Live View i Google Maps

Google Maps er nyttig når du ferdes i områder du ikke er kjent i fra før. Som kjent kan Google Maps guide deg hele veien fra start til mål ved å vise deg hvor du skal gå på kartet. Men, det kanskje mange ikke vet er at Google Maps kan vise deg veien i realtid med AR. Dette gjelder ikke i alle områder, men det skal fungere godt i områder hvor du kan bruke Google Street View. Du må også ha en mobil/nettbrett som er kompatibel med ARKit/ARCore. Når du har lagt inn start og mål i Google Maps kan du trykke på Live View dersom det er tilgjengelig. Du kan nå rette kameraet på mobilen i den retningen du skal. Google Maps vil komme med AR skilter som forteller deg hvor du skal fortsette.

Don’t Stop Here

More To Explore