Siste nytt om VR – VRGuiden.no

VRGUIDEN.NO-png

Det neste kontoret ditt kan være i metaverse

Veldig mange forbinder VR med VR spill og ikke med eiendom. Det kan faktisk være at bruksområdet for VR er mye større innen eiendom enn innenfor spill, selv om spill helt sikkert kommer til å drive utviklingen over de neste årene. Det mange ikke vet er at med et par VR-briller så kan du faktisk plassere deg hvor enn du vil og du kan ha avanserte tekniske hjelpemiddel i brillene. Det betyr at om 10 år så går du kanskje ikke på jobb, du tar kanskje på deg dine AR briller og setter deg i en god kontorstol. Kontoret ditt har kanskje Oslo sin skyline, men du kan sitte i Vågå eller i Lofoten. På “kontoret” så kan du ha 3 skjermer, kollegaen din kan sitte ved siden av deg.

Dette høres kanskje skremmende ut men det er faktisk flere fordeler med dette og faktisk så kan verden bli et bedre sted. Nedenfor har vi oppsummert fordelene:

  • Bedrifter trenger ikke store kontorer og kan heller betale en leie i metaverset
  • Ettersom kontoret er digitalt så kan man hente ansatte fra hele verden og få de beste ansatte på markedet
  • Bedrifter kan spare penger ved å bruke mindre penger på teknisk utstyr som monitor og PC. Alt erstattes av en slags brille som enten er AR eller VR
  • Som ansatt får du mye større fleksibilitet, du kan jobbe fra hvor som helst uten at det går utover bedriften
  • I et miljøperspektiv så kan man spare miljø ved at man slipper å kjøpe inn tekniske dingser med en begrenset levetid
  • Det blir i tillegg mindre reising som igjen kan spare miljøet

Hva slags negative konsekvenser kan dette få?

Det er veldig vanskelig å vite hvilke negative konsekvenser det kan få. Problemet er at man ikke vet hvordan dette vil påvirke hjernen og ikke minst helsen. Hvis verden går inn i en “virutuell virkelighet” så mister man en del av de impulsene som vi er vandt med til vanlig, noe så banalt som en lukt eller en fysisk berøring. Det kan tenkes at dette kan ha noen svært negative sosiale konsekvenser.

Hvor langt unna er vi denne utviklingen?

Det er ikke skrevet i sten at slik blir det så det er ikke sikkert at vi kommet til dette. Akkurat nå er det teknologien som utvikler seg og adopsjonen av teknologien går sakte men sikkert fremover. For at dette skal skje så må man nok først se at en stor aktør som Meta, Microsoft eller Google benytter seg av dette. Deretter vil flere virksomheter ta dette i bruk og du skal ikke se bort i fra at man får hybrider til å begynne med.

Før noe av dette kan skje så må vi først få billigere teknologi og vi trenger at flere av de store selskapene utvikler produkter får dette. Hvis VR får den samme vinden i seilet som AI har fått så vil vi se en eksplosiv vekst innenfor VR på veldig kort tid. Spørsmålet er om dette skjer og når dette eventuelt vil skje.

Don’t Stop Here

More To Explore