Siste nytt om VR – VRGuiden.no

VRGUIDEN.NO-png

Erfaringer med Meta Oculus Quest 2

Det geniale alt-i-ett-systemet som Meta Quest Oculus Ouest 2 bygger på gir brukeren en bevegelsesfrihet som mange ikke har sett maken til i forbindelse med VR.

Meta Quest Oculus Ouest 2 har også en kjemperask prosessor. I kombinasjon med en høyoppløselig skjerm så vil disse VR-brillene gi deg en sømløs spillopplevelse. Med Meta Quest Oculus Ouest 2 kan du tre inn i virtuelle verdener på en måte som du aldri har fått muligheten til tidligere.

Meta Quest Oculus Ouest 2 er også utviklet med 3D-lyd og håndsporing. Takket være VR-brillenes haptiske feedback vil de virtuelle verdenene du er en del av føles ekte på en helt annen måte enn før.

Spill i høy hastighet

Med Meta Quest Oculus Ouest 2 kan du spille spill i høy hastighet uten at det har en ødeleggende effekt på selve spillopplevelsen. Meta Quest Oculus Ouest 2 er designet med en prosessor som tåler dette og gir deg en spillopplevelse uten sidestykke uansett om hastigheten er høy.

Bevegelsesfrihet og altoppslukende

Meta Quest Oculus Ouest 2 gir brukeren en bevegelsesfrihet som de andre VR-brillene som er nevnt i denne artikkelen ikke har. I tillegg til at disse VR-brillene er trådløse har også både 3D-lyd og håndsporing. I kombinasjon med haptisk feedback er dette noe som vil bidra til at den virtuelle verdenen føles ekte.

Bevegelsesfriheten gir brukerne muligheten til å ta del i virtuelle verdener som blir altoppslukende i mye større grad enn hva man har muligheten til når man har VR-briller som er avhengig av kabler for å bli koblet til håndkontrollene.

Enorme bruksområder

I og med at Meta Quest Oculus Ouest 2 er trådløse, så har disse VR-brillene enorme bruksområder. VR-brillene kan enkelt brukes til gaming, som jo er et av de vanligste bruksområdene til VR-briller i dag.

Men i og med at Meta Quest Oculus Ouest 2 er trådløse, så kan de også fint bruker til andre ting, for eksempel trening. Disse brillene vil gi deg en unik VR-opplevelse uansett hva du bruker dem til og uansett hvor du bruker dem.

Meta Quest Oculus Ouest 2 kan også brukes i en rekke situasjoner. Disse VR-brillene gir deg enorme muligheter i forbindelse med spill og moro. De gir deg muligheten til å utforske populære spilluniverser som du ikke har fått utforsket før eller som du kanskje har følt ikke har fått vist deg sitt fulle potensiale ved bruk av andre VR-briller. Meta Quest Oculus Ouest 2 vil også være helt supre på flerspillerarenaer.

Det er også mulig å implementere bruk av Meta Quest Oculus Ouest 2 på arbeidsplassen, hvis dette er noe bedriften, du og de andre ansatte i bedriften er åpne for. Bruk av VR-briller på arbeidsplassen vil åpne mange dører i forbindelse med samarbeid mellom kollegaer. Å ha det gøy på jobb vil få en helt annen betydning.

Godt med Guardian-grenser

Meta Quest Oculus Ouest 2 er utviklet med en helt genial funksjon som lar deg tegne opp spillområdet ditt. Dette kalles gjerne Guardian-grenser.

I et altoppslukende virtuell univers kan det være vanskelig å se hvor man går i det fysiske rommet du egentlig befinner deg. I verste fall kan du ende opp med å ødelegge noe, og det er selvsagt ikke kjekt i det hele tatt.

Men ved å sette opp slike Guardian-grenser setter du klare rammer for hvor du har lov å bevege deg. Selv om du ikke fysisk ser at du er i ferd med å tråkke over grensene som du har sett, så vil VR-brillene vite det. De varsler deg om at du har beveget deg uten for Guardian-grensen sin, og på den måten sørger for at du holder deg innenfor rammene som du har satt.

Hva koster Meta Quest Oculus Ouest 2?

Hva et par med VR-briller koster er alltid det store spørsmålet, og Meta Quest Oculus Ouest 2 er intet unntak. Hva vil man være nødt til å betale dersom man ønsker å skaffe seg et par med Meta Quest Oculus Ouest 2?

Meta Quest Oculus Ouest 2 har en prislapp på litt under 6000 kroner hos Komplett. Prisen vil naturligvis kunne variere noe med utgangspunkt i hvor du bestemmer deg for å kjøpe brillene fra.

Inkludert i pakken med Meta Quest Oculus Ouest 2 får du også to touch-kontroller, to AA-batterier, silikondeksler til touch-kontrollene, brilleavstandsstykke, ladekabel og strømadapter. Her får du altså det du trenger til en fin spillopplevelse i et virtuelt univers til en relativt god pris!

Don’t Stop Here

More To Explore