Siste nytt om VR – VRGuiden.no

VRGUIDEN.NO-png

Erfaringer med Meta Quest Pro

Meta Quest Pro er kanskje ikke det ypperste innen VR-hodesett som vi har testet, men ved lanseringen var det utvilsomt et teknologisk vidunder. Quest Pro utvider grensene for den grunnleggende VR-opplevelsen tilbudt av sin forgjenger, Meta Quest 2, og introduserer blandet virkelighet med sin imponerende fullfargegjennomgang. I tillegg markerer den en betydelig oppgradering i både ergonomi og ytelse.

Men det er en hake – alle disse forbedringene kom til en ganske høy pris. Dette gjør at Quest Pro ikke akkurat er det mest prisgunstige alternativet på markedet, hverken da eller nå.

Meta designet Quest Pro med et bestemt formål i tankene. Den var ment for strømbrukere, yrkesutøvere, forskere og kreative, som et verktøy for sanntids samarbeid online. Likevel ser det nå ut til at den har blitt forbigått av den nyere Meta Quest 3. Det er ikke overdrivelse å si at Quest Pro banet veien for at Quest 3 kunne ta over stafettpinnen. Dens innovative funksjoner innen blandet virkelighet har vært med på å forme overgangen fra ren VR til mer blandete opplevelser.

Basert på min personlige erfaring med Quest Pro, selv i en kort periode, ble enhetens potensial tydelig. Det er lett å se for seg hvorfor å være i et virtuelt kontor og samarbeide med virtuelle versjoner av kollegaer kan være tiltrekkende. For noen kan det til og med være mer fristende enn å være et ansikt i en boks på videokonferanseapper som Skype eller Google Meet.

Men de fleste har ennå ikke tatt steget fullt ut til å jobbe i metaverset. Å være en av de første til å utforske VR i arbeidslivet er spennende, men opplevelsen kan ikke alltid leve opp til forventningene. Dette er en stor investering, spesielt når hodesettet opprinnelig kostet 13 499 NOK (nå nedjustert til 8 999 NOK) sammenlignet med 4 499 NOK for Quest 3. Dette kan være for dyrt for mange.

Meta Quest Pro (256 GB) er tilgjengelig hos ComputerSalg til 127 992 NOK.

Meta Quest Pro: En Oversikt

  • Brikkesett: Qualcomm Snapdragon XR2+
  • Skjermoppløsning: 1832 x 1920 per øye
  • Lagring: 256GB
  • RAM: 12GB
  • Batterilevetid: 2-3 timer
  • Størrelse: 10.3 x 7.1 x 5.0
  • Vekt: 1.59 pund

Pris og Tilgjengelighet i Norge

  • Nå tilgjengelig for 8 999 NOK
  • Flere tilbehør tilgjengelig

Da Meta Quest Pro først ble lansert, kostet den 13 499 NOK direkte fra Metas nettbutikk. Nå er prisen redusert til 8 999 NOK, og det ser ut til å være en permanent endring, selv om det ikke er offisielt bekreftet ennå (vi vil oppdatere informasjonen om dette endrer seg).

Hvis du foretrekker å kjøpe et annet sted enn direkte fra Meta, er Quest Pro også tilgjengelig fra forhandlere som Amazon og Best Buy. Uansett hvor du kjøper den, får du med hodesettet, to Meta Quest Touch Pro-kontrollere, stylustupper til kontrollerne, delvise lysblokkere og en ladestasjon.

For mer informasjon og en detaljert sammenligning av ulike VR-hodesett, besøk VR-briller på vrguiden.no.

Don’t Stop Here

More To Explore