Siste nytt om VR – VRGuiden.no

VRGUIDEN.NO-png

Erfaringer med Sony sin Play Station VR2

Syv år etter Sony lanserte sitt første par med VR-briller har oppfølgeren endelig kommet. Det har ikke overraskende fått navnet Sony PlayStation VR2-headset. Sony PlayStation VR2-headset er VR-briller som tar deg med inn i en verden som både ser og høres virkelig ut. Dette headsetet lar brukeren ta et kvantesprang inn i fremtiden med elementer som utrolig 4K HDR-grafikk, superskarpt fokus og realistiske 3D-lyd.

Sony PlayStation VR2-headset består av to OLED-skjermer på 2000×2040 piksler. Det betyr at oppløsningen på disse VR-brillene er nesten firedoblet i forhold til forgjengeren sin. Dette gjør at skjermen på disse VR-brillene er skarpere enn du sannsynligvis vil klare å forestille deg, og brukerne slipper unna den famøse «nettingdøreffekten» som har vært en vanlig problemstilling i forbindelse med bruk av VR-briller i lang tid.

Sony PlayStation VR2-headsetet er også utstyrt med øyesporing. Det er en funksjon som er helt ny for denne versjonen. Sony PlayStation VR1-headsetet hadde med andre ord ikke denne funksjonen. Ved hjelp av et par kameraer på innsiden av brillene registrerer brillene hvor brukeren retter blikket. Denne informasjonen bruker brillene til å hjelpe deg med å navigere deg rundt så lett som bare det.

Med på kjøpet av et Sony PlayStation VR2-headset får du nye kontroller. Tidligere har Sony benyttet seg av Move-bevegelseskontroller, men disse har i lang tid vært et irritasjonsmoment for brukerne. Men nå er disse byttet ut med futuristiske håndkontroller som vil bidra til en smidere spillopplevelse.

Høyere oppløsning enn tidligere

VR-headsetet er som nevnt utstyrt med to OLED-skjermer på 2000×2040 piksler. Oppløsningen på disse VR-brillene er dermed nesten firedoblet.

I tillegg er Sony PlayStation VR2-headsetet utstyrt med en 4K HDR-grafikk som kan vise opptil 120 bilder per sekund.

Denne kombinasjonen gjør at oppløsningen på Sony PlayStation VR2-headsetet mye høyere enn på Sony PlayStation VR1-headsetet.

Virkelighetstro med øyesporing og inside-out sporing

VR-brillene er utviklet på en måte som gir fokusområdene utrolig grafikk. Med avansert gjengivelse blir detaljene i den virtuelle verdenen superskarpe og dermed veldig virkelighetstro. Og som om ikke det i seg selv er kjempeimponerende, så blir ikke brillenes ytelse påvirket i det hele tatt.

Sony PlayStation VR2-headsetet er I tillegg utviklet med øyesporing. Dette er en funksjon som gjør det mulig for headsetet å hjelpe deg med å tilpasse spillopplevelsen ytterligere – og de trenger ikke noe annet enn øynene dine for å gjøre det. Dette vil i tillegg bidra til å forhøye brukerens emosjonelle respons på spillopplevelsen.

Det er en stor teknologisk fordel ved bruk av øyesporing i forbindelse med VR-briller som dette, og det er at det gjør «foveated rendering» mulig. I praksis betyr det at det kun er det du fokuserer på der og da som er i fokus skarpt. Resten av bildet er «blurry», og det gjør at brillene sparer på «kraften» sin.

Øyesporing er ikke den eneste formen for sporing i VR-brillene fra Sony. I disse brillene finner du også en sporingsfunksjon kalt inside-out-sporing. Tidligere var brukeren nødt til å sette opp kameraer i rommet for at headsettet skulle spores og se hvor brukeren befant seg, men det vil ikke lenger være nødvendig. Nå er det kameraer på selve brillene som filmer rommet.

Realistisk 3D-lyd

Sony PlayStation VR2-headset er utviklet med Tempest 3D AudioTech.

Dette er en funksjon som gjør slik at headsetet tilpasser seg posisjonen din og bevegelsene du gjør, og på den måten gir deg en realistisk 3D-lyd.

Hvis fienden din i spillet plutselig dukker opp i et forsøk på et bakholdsangrep, så vil ikke det være noe problem. Om fienden din nærmer seg, så kommer du til å høre dem uansett hvilken kant de kommer fra.

Dette får du for pengene

Ved kjøp av Sony PlayStation VR2-headset får du absolutt alt du trenger til en fantastisk spillopplevelse.

I esken som headsetet kommer i vil man naturligvis finne Sony Playstaion VR2-headsetet. I tillegg til selve headsetet vil du også finne to håndkontroller – PlayStation VR2 Sense-håndkontroller (L)/(R) med tilhørende håndleddsreimer. Det følger også med en 4,5 meter lang kabel som man trenger for å koble sammen headsetet og kontrollene, samt en USB-kabel som brukes til lading av håndkontrollene.

I tillegg til dette utstyret får du et par ørepropper. Disse øreproppene er spesiallaget for Sony PlayStation VR2-headset.

Men hva koster Sony PlayStation VR2?

Det er absolutt fint å vite hva man får for pengene, men det fører også videre til det alle er ekstra spente på. Hva er det egentlig Sony PlayStation VR2 koster?

For å kjøpe pakken som vi har beskrevet ovenfor, vil du måtte betale rundt 7000 norske kroner. Prisen vil naturligvis kunne variere litt med utgangspunkt i hvor du kjøper pakken din, men dette er prisen utstyret ligger på i dag, for eksempel hos Komplett.

Sammenlignet med flere andre VR-briller på markedet, så er ikke 7000 norske kroner en fæl sum. Som vi også ser på i denne artikkelen så finnes det andre VR-briller som er mye dyrere, så her får du en helt grei mengde for pengene.

Don’t Stop Here

More To Explore