Siste nytt om VR – VRGuiden.no

VRGUIDEN.NO-png

Hvilket VR-spill er best?

Dersom du har investert i VR-briller, er du sannsynligvis ute etter en engasjerende og spennende spillopplevelse. Det finnes imidlertid mange spill å velge mellom, enten du spiller via plattformer som PlayStation VR, Oculus Rift, HTC Vive eller andre løsninger.

Så, hvilket VR-spill er egentlig best? Her presenterer vi noen av de beste spillene for ulike plattformer i 2023.

Beat Saber – det beste VR-spillet for deg som elsker musikk!

«Beat Saber» er blant de mest populære VR-spillene på markedet, og det med god grunn. Dette er et såkalt rytmespill, og er midt i blinken for alle som elsker musikk. Kort fortalt går spillet ut på å kutte ned blokker med sabler i takt med musikken.

Dette høres kanskje ikke så veldig morsomt ut, men det kan vi nesten love deg at det er! Underveis skal du unngå hindringer, og det finnes et stort musikkbibliotek å velge fra. Spill gjerne med hodetelefoner, slik at lyden blir best mulig.

«Beat Saber» kan spilles på følgende plattformer:

 • PlayStation VR
 • HTC Vive
 • Valve Index
 • Oculus Rift / Steam VR
 • Meta Quest 2

No Man’s Sky VR – en verden av muligheter

For mange handler VR-spill nettopp om muligheten til å oppleve en virtuell verden der bare fantasien setter grenser. Med «No Man’s Sky» får du mulighet til nettopp dette. Her kan du kort fortalt utforske et virtuelt univers bestående av utallige planeter.

Du vil fort bli fascinert over alle skapningene og verdenene som finnes i dette spillet. Her kan du virkelig oppleve alle mulighetene VR kan by på!

«No Man’s Sky VR» er tilgjengelig på disse plattformene:

 • PlayStation VR
 • HTC Vive
 • Oculus Rift
 • Valve Index / Steam VR

Lost Recipes – for alle som elsker matlaging!

Er du på jakt etter et VR-spill som ikke er spesielt actionfylt, men heller avslappende? Og som samtidig lar deg utforske den kulinariske verden? I så fall er «Lost Recipes» et av de beste VR-spillene for deg! Spillet er nærmest en kjøkken-simulator, og lar deg lage de lekreste retter.

For hvert brett du kommer til i spillet, får du i oppdrag å kokkelere en matrett ved hjelp av de ingrediensene du har for hånd. Dersom spøkelset blir fornøyd (ja, du leste riktig), vil du hoppe videre til neste brett. Spøkelset er heldigvis av den vennlige sorten, og guider deg underveis.

«Lost Recipes» er både morsomt og lærerikt, og vil servere deg mange historiske fakta om mat (som du sannsynligvis ikke visste fra før). Spill spillet via følgende plattformer:

 • Meta Quest 2

I Expect You To Die 2 – det beste VR-spillet i spion-kategorien

Dette er utvilsomt et av de beste VR-spillene i 2023! Du får her mulighet til å opptre som en vaskeekte spion som har fått i oppdrag å ta knekken på en kriminell organisasjon. Underveis må du overkomme mange ulike hindringer – fra lasere til missiler.

Målet er selvsagt å villede den onde lederen av skurkebanden, og du får nesten følelsen av å være James Bond.

«I Expect You To Die» kan spilles via følgende plattformer:

 • HTC Vive
 • Oculus Rift / Steam VR
 • Oculus Quest
 • Valve Index

Resident Evil 4 VR – det beste VR-spillet i overlevelse- og skrekksjangeren!

Resident Evil-serien er kjent for å få gode kritikker i spillverdenen, og «Resident Evil 4 VR» er intet unntak! Dette er en fascinerende og gripende gjenskapelse av klassikeren, og du spiller rollen som Leon S – som skal bekjempe onde monstre med skytevåpen, kniv og det du måtte ha for hånd.

Målet ditt er å redde presidentens datter, men veien dit er både kronglete og spennende. Dette er uten tvil et av de aller beste VR-spillene som er laget, og i hvert fall i skrekksjangeren!

«Resident Evil 4 VR» kan oppleves på følgende VR-plattformer:

 • Oculus Quest 2

Tetris Effect: Connected – en klassiker i ny og moderne drakt

De fleste har nok hørt om eller spilt Tetris på ett eller annet tidspunkt, og nå kan du også nyte spillklassikeren med VR! I spillet «Tetris Effect» er målet som vanlig å forhindre at blokkene som daler ned hoper seg opp til toppen av skjermen så lenge som mulig.

Her kan du imidlertid nyte spillet i VR, og med mange morsomme vrier! Du kan blant annet spille under vann, noe som er verdt å teste ut. For å gjøre VR-opplevelsen komplett, har spillet også et spennende (og til tider nesten hypnotisk) lydspor.

Sjekk ut «Tetris Effect: Connected» på disse VR-plattformene:

 • PlayStation VR
 • Oculus Rift
 • Valve Index (Steam VR)
 • HTC Vive
 • Meta Quest 2

Elder Scrolls V: Skyrim VR – en vinner i fantasy-sjangeren

Skyrim er et spill som er velkjent for mange, da det har blitt utgitt utallige ganger og tilpasset ulike spillkonsoller. Nå kan du også nyte spillet på et bredt utvalg av VR-plattformer, noe som åpner enda flere muligheter.

I «Elder Scrolls V: Skyrim VR» befinner du deg i Tamriel på planeten Rim, 200 år før hendelsene med Oblivion. Du spiller som Dragonborn, som har fått i oppdrag å bekjempe den onde Alduin – som forsøker å ødelegge verden.

Dette er kanskje det beste VR-spillet for deg som elsker fantasy! Du kan nyte «Elder Scrolls V: Skyrim VR» på disse plattformene:

 • PlayStation VR
 • Valve Index / Steam VR
 • Oculus Rift
 • HTC Vive

Wands Alliances: Det beste skytespillet for flere spillere

For mange er skytespill den store favoritten i spillverdenen, og i så fall kan «Wands Alliances» være verdt å se nærmere på. Dette flerspillerspillet lar deg dessuten spille på lag sammen med to andre spillere, noe som også gjør spillet sosialt.

Oppdraget til deg og dine medspillere er å vinne over motstanderne i et steampunk-miljø lokalisert i London. Dette gjør dere blant annet med eksplosiver og trylleformler.

Wands Alliances kan spilles på disse plattformene:

 • Meta Quest 2

Beste VR-spill til barn

Dersom du er på jakt etter de beste VR-spillene til barn, er det naturlig nok nødvendig å tenke over hva barna selv liker. Dette vet de nok kanskje best selv, så ta gjerne imot forslag. Det som er lurt å ha i bakhodet, er aldersgruppe.

Husk at enkelte VR-spill inneholde voldelige eller skumle scener som kan virke skremmende for de minste. Derfor er det slik at mange VR-spillplattformer har 13-års aldersgrense – noe som gjelder både PlayStation og Oculus Quest 2.

Samtidig er det nok mange barn som klarer å mase seg til VR-spill selv om de er noe yngre enn dette. Derfor er det lurt å tenke over hvilke spill du kjøper til barna. Du vil som regel få oversikt over innhold før spillet kjøpes, slik at du kan sjekke om det inneholder vold eller lignende.

Noen av de beste VR-spillene for barn inkluderer Beat Saber, Job Simulator, The Climb 2, Nintendo Labo VR og Richie’s Plank Experience. Disse spillene inneholder minimalt eller ingen skremmende eller voldelige scener, og passer både små og store.

Hvilket VR-spill synes du er best?

Vi har her presentert noen av våre favoritter i VR-spillverdenen. Hvilket spill som passer best for deg, avhenger nok både av personlighet, smak og behag. Heldigvis finnes det et spill for enhver smak, noe som betyr at alle kan se frem til en engasjerende spillopplevelse.

Enten du liker action, eventyrspill eller avslappende spill uten for mye blod og gørr, håper vi at du har funnet et spill som passer deg!

Don’t Stop Here

More To Explore