Siste nytt om VR – VRGuiden.no

VRGUIDEN.NO-png

Hvor kan man prøve VR-briller uten å kjøpe dem?

VR-briller koster fort et sted mellom 4 000 og 18 000 kroner, og det er derfor snakk om en betydelig sum for de fleste. Derfor kan det være praktisk å få muligheten til å prøve VR-briller uten å kjøpe dem i første omgang. På den måten kan du finne produktet som passer deg best.

Men, hvor har du egentlig mulighet til å prøve brillene? Her finner du svaret!

Prøv VR-briller hos venner og bekjente

Det kanskje enkleste alternativet, er å finne ut om du har noen venner, kolleger, studiekamerater eller bekjente som har VR-briller du kan prøve. På den måten kan du prøve brillene på og forsikre deg om at de er komfortable, men også teste dem ut i praksis.

 

Siden VR-briller har blitt veldig populært de siste årene, skal du ikke se bort ifra at noen du kjenner har kjøpt briller selv. Og dersom du er usikker, kan du alltids henvende deg til bekjente som du vet er interesserte i gaming og videospill.

 

VR-briller er blant annet populært blant mange PlayStation-fans, noe som betyr at VR-teknologien er nokså «vanlig».

 

Kan man prøve VR-briller i butikk uten å kjøpe dem?

I enkelte butikker kan det ligge fremme utstillingsprodukter man kan teste ut før man eventuelt velger å kjøpe dem. Dersom du besøker en elektronikkforhandler, kan du være heldig og finne VR-briller som kan prøves gratis.

 

Har elektronikkforhandleren kun VR-briller som er innpakket i emballasje, er det nok heller dårlige utsikter for deg som vil teste brillene først. Forhør deg gjerne med de ansatte i butikken dersom du er usikker.

 

Sjekk bruktmarkeder

På nett finnes det mange bruktmarkeder, og blant de mest kjente kan vi nevne Finn.no. Søk gjerne på VR-briller der, og sjekk om noen i nærheten selger dem. I så fall kan du være heldig og finne noen som vil la deg teste brillene før du eventuelt betaler for dem.

 

Dette vil naturligvis være helt avhengig av hvem du kontakter. Men det er likefullt en mulighet du kan vurdere.

 

Alternativt: Se andre prøve VR-briller på YouTube!

Dersom du fortsatt er usikker på hvilke VR-briller du eventuelt skal kjøpe, kan det være nyttig å sjekke ut reviews på YouTube og andre plattformer. Her finnes det mange videoer av folk som har kjøpt VR-brillene du vurderer, og som deler sine synspunkter og erfaringer om produktet.

 

Husk på at noen videoer kan inneholde «reklame», der brukeren har blitt betalt for å gi en positiv produktanmeldelse.

 

Når det kommer til komfort, kan nok dette oppleves noe ulikt fra bruker til bruker. Hodeform- og størrelse spiller blant annet inn, og ikke minst – personlige preferanser. Men ønsker du først og fremst å lære mer om de tekniske egenskapene til brillene, er reviews laget av andre ofte veldig nyttige!

 

Sjekk også ut tester av VR-briller

Om du ikke finner et sted der du kan prøve VR briller uten å kjøpe dem, kan du i det minste sjekke ut noen anmeldelser. På den måten kan du danne deg et inntrykk av brillene uten å ha prøvd dem først.

 

Det finnes mange VR-brille-tester på nett, og mange av disse er utført av profesjonelle gamere eller andre med relevant erfaring/kunnskap.

 

Dersom du ser at et par VR-briller jevnt over får veldig gode anmeldelser, tyder dette på at du trygt kan kjøpe dem uten å ha prøvd dem først. Samtidig kan det være smart å forsikre seg om at det er snakk om en seriøs og upartisk test.

 

Tips til deg som skal kjøpe VR-briller uten å prøve dem først

Siden innkjøp av VR-briller er en betydelig investering, gjelder det å gjøre litt research før du bestiller briller på nett eller kjøper i butikk. Dette er spesielt viktig å huske på om du ikke har mulighet til å prøve brillene først.

 

Før du bestemmer deg, er de blant annet viktig å tenke over følgende faktorer:

 

  • Pris: Du kan finne VR-briller relativt billig, men husk at pris ofte henger sammen med bruksmuligheter og kvalitet.
  • Kompatibilitet: Sørg for at du kjøper VR-briller som kan brukes til det formålet du ønsker, enten det er tilkobling til PlayStation, mobiltelefon, PC eller noe annet.
  • Trådløs eller ikke: Det finnes VR-briller både med og uten ledning. Skal du bruke VR-briller til gaming på PlayStation eller lignende, er det en fordel å velge «untethered headset», altså trådløse briller.

 

Finn VR-brillene som passer deg best

Enten du ønsker å prøve VR-brillene før du kjøper dem eller ikke er så nøye på det, finnes det mange spennende modeller å velge mellom. Dersom du ønsker å vite mer, anbefaler vi deg å sjekke ut flere av guidene vi har på siden vår.

 

Her kan du lære mye om både bruk av VR-briller og hvilke modeller som finnes der ute. Gjør du litt research i dag, kan du ende opp med å bli mer fornøyd siden!

 

Don’t Stop Here

More To Explore