Siste nytt om VR – VRGuiden.no

VRGUIDEN.NO-png

Hvordan oppleve VR på budsjett?

Selv om listen vår over de beste VR-brillene kan ta deg med på fantastiske spill-eventyr, er de ikke akkurat vennlige mot lommeboken. Men visste du at VR kan være rimelig? Har du allerede en smarttelefon, finnes det faktisk en billig og enkel måte å hoppe inn i VR-verdenen på – og det til en pris som knapt overstiger et par hundrelapper.

Google Cardboard-prosjektet, en tidlig pioner i VR-verdenen, har banet vei for flere rimelige VR-løsninger. Disse løsningene dreier seg ofte om å sette smarttelefonen din inn i kreative holder, designet for å imitere de dyrere VR-brillene for en brøkdel av prisen. Men tro ikke at dette begrenser deg til kun mobilspill.

Se for deg en Mattel view master med en mobiltelefon satt inn i den.

Med den avanserte skjermteknologien og prosessorkraften i dagens smarttelefoner, åpnes det nye muligheter, spesielt for de som vil prøve seg på VR-spilling via PC uten å blakke seg helt. Apper som TrinusVR for Android og iVRy for iOS lar deg knytte VR-viseren til en PC, og tilpasse vanlige spill for VR. AMD har til og med sitt eget program, Radeon ReLive for VR, som lar deg strømme VR-spill fra din Radeon-drevne spill-PC direkte til mobilenheten din.

Disse appene forvandler smarttelefonen din til en slags ekstern skjerm for PC-en din, og behandler bildene slik at de gir en illusjon av 3D. Selv om de fungerer best med VR-tilpasset programvare, har de også moduser som lar deg spille eldre spill med VR-lignende funksjoner. Detaljer som hodebevegelser blir ivaretatt enten via museemulering eller gjennom programvare som opentrack, som bruker sensorene i telefonen, eller FreeTrack, som kan benytte webkameraet ditt.

TrinusVR tilbyr enkel oppsettguide for å spille PC-spill i VR på mobil. Vi har prøvd det med forskjellige spill, som Crysis 2 og Elite: Dangerous, og på ulike VR-visere, og det var overraskende enkelt å komme i gang.

Husk at hvis du er følsom for VR-bevegelsessyke, kan den lavere oppdateringsfrekvensen og fraværet av hodesporing i disse appene gjøre deg litt uvel. Det samme gjelder spill som ikke er laget for VR. Men hvis du tåler en runde i den virtuelle berg-og-dal-banen og er ivrig etter en rimelig VR-opplevelse, kan dette være et flott sted å starte.

Selv om disse appene tilbyr en introduksjon til VR, kan de ikke måle seg med dedikert VR-utstyr. Toppteknologien, som Oculus Quest 2, gir en langt bedre opplevelse i form av bildekvalitet, reaksjonstid og kontrollpresisjon. Men alt i alt er dette en av de beste måtene å utforske PC-basert VR-spilling uten å tømme sparegrisen.

Don’t Stop Here

More To Explore