Siste nytt om VR – VRGuiden.no

VRGUIDEN.NO-png

Innred boligen med AR på Ikea

Både VR og AR blir mer og mer vanlig. Det finnes nå utallige mobil apper med AR. Noen av disse er laget mest for underholdningens skyld, mens andre har høy nytteverdi. Vi tror at mange vil synes at IKEA Place appen kan være veldig nyttig. Spesielt om du skal innrede boligen din.

Sjekk ut siste nytt om VR her

Apple AR

Apple har kommet langt i utviklingen av AR på sine gadgets. Selv sier de: “Hva om skillet mellom din egen fantasi og virkelighet ikke fantes? Med utvidet virkelighet er ikke dette bare mulig, det er allerede her”. Apple er ledende innenfor teknologi, så vi synes de skal få lov til å bruke store ord. Spesielt siden Apple AR er såpass bra.

I mobil appen Clips benyttes det en LiDAR sammen med Augmented Reality. Dette gjør at softwaren forstår dybden i bildet eller videoen du tar opp. Dermed kan du legge til effekter som får en langt bedre 3d fremstilling enn om du hadde brukt et vanlig filter.

LiDAR er også i bruk på Snapchat. Også i denne appen kan du legge til effekter som kan skjules bak objekter som er virkelige. Dette skaper et langt mer virkelighetsnært bilde, selv om effektene er kunstige.

IKEA Place

LiDAR sammen med Augmented Reality trenger ikke bare brukes til moro og underholdning. Det kan også være svært nyttig. Dette er noe IKEA har funnet ut av. På mobil appen IKEA Place benyttes det LiDAR, og som alle vet er IKEA en av verdens største møbelkjeder. Dette gir altså veldig gode muligheter for å bruke AR sammen med LiDAR på en veldig nyttig måte.

De aller fleste har skummet gjennom møbelkataloger og forsøkt å forestille seg hvordan en bestemt sofa, stol eller bord hadde sett ut i stua. Noen ganger kan det fungere godt, andre ganger danner en seg et bilde som absolutt ikke stemmer med hvordan det endelige resultatet blir.

IKEA Place er en AR app for Apple iOS som lar deg plassere møblene IKEA tilbyr hvor som helst i boligen din. Rett kameraet mot plassen du vil ha den nye sofaen plassert. Vips, med AR kan du se hvordan det vil se ut. Med denne appen kan du enkelt dekorere hjemmet ditt med de møblene som faktisk passer best.

Appen er selvsagt tilgjengelig på App Store. Du kan laste den ned til både iPhone og iPad.  

LiDAR Scanner

LiDAR er en forkortelse for Light Detection And Ranging. Dette er en optisk fjernmålingsteknikk hvor du raskt kan finne objekters posisjon. Dette gjøres ved at det sendes ut et lasersignal. Man vil så motta et lyssignal, og ved å måle tidsforskjell og endringer i bølgene kan avstanden og andre egenskaper til objektet bli beregnet.

LiDAR har flere bruksområder utover mobil apper. Det finnes flere selskap som benytter LiDAR til å skanne omgivelsene, og sammen med AI få biler til å kunne kjøre seg selv, altså være autonome. Dette er et område det forskes utrolig mye på for tiden, og det vil bli veldig spennende å følge med på utviklingen videre.

Don’t Stop Here

More To Explore