Siste nytt om VR – VRGuiden.no

VRGUIDEN.NO-png

Kan man bruke mobil til å spille VR?

VR har tatt helt av de siste årene, og både unge og godt voksne mennesker lar seg engasjere! For mange assosieres imidlertid VR-spill med dyre spillkonsoller og VR-briller, noe som kan øke terskelen for å delta i moroa. Mange lurer derfor på om det finnes billigere alternativer. Kan man for eksempel bruke mobilen sin til å spille VR? 

Ved å bruke utstyr du allerede har, kan du potensielt spare deg selv for mange tusenlapper. Her ser vi nærmere på mulighetene som finnes!

Først og fremst: Er det mulig å spille VR-spill på mobil?

Ja, i mange tilfeller. Dersom du eier en smarttelefon basert på iOS eller Android, kan du koble enheten din til VR-briller og nyte den virtuelle virkeligheten. I praksis betyr det at du kan nyte VR-spill nesten hvor som helst – så lenge du har med deg mobilen og VR-briller.

Samtidig er det viktig å forsikre seg om at du skaffer VR-briller som er tilpasset spilling fra nettopp mobil.

Hvordan fungerer det?

Det finnes mange ulike løsninger for deg som ønsker å bruke mobilen til å spille VR fra egen mobil. Her er noen av dem.

Se på VR-videoer

Med VR-briller tilpasset mobil, kan du blant annet se på spennende VR-videoer ved å feste mobiltelefonen inni brillene. Det vil typisk være et eget rom i brillene der du kan plassere mobilen. Der finnes det fjærer som sikrer at mobilen festes i riktig posisjon.

Sørg for at brillene du kjøper er tilpasset mobilens størrelse. Noen passer for eksempel kun til mobilskjermer fra 3,5–5,7 tommer. Uansett, når mobilen er festet, må du justere linseelementene som er lokalisert fremfor hvert øye. Dette er nødvendig for å sikre et skarpt bilde.

Så, hvordan fungerer det? I praksis vil du bevege hodet ditt rundt for å se i ulike retninger i den virtuelle verdenen du har foran deg.

VR-videoklipp kan du finne ulike steder på nett, som for eksempel på YouTube. Merk deg at det her ikke er snakk om å aktivt spille, siden du ikke har en spillkonsoll med knapper som kan trykkes på. Opplevelsen kan likevel være både spennende og engasjerende!

VR-briller som byr på AR-opplevelser

Dersom du har en mobiltelefon, har du nok allerede testet ut diverse AR-funksjoner. Bruker du for eksempel filtre på Snapchat, er dette en form for AR. Det samme gjelder spill som Pokémon Go. AR, eller utvidet virkelighet om du vil, betyr at du tilfører kunstige elementer i den virkelige verden.

Med egne VR-briller til mobil kan du oppnå det samme, bare i enda mer omfattende grad. Kanskje du kunne tenke deg besøk av zombier eller dinosaurer i din egen stue? Med VR-briller er det nesten bare fantasien som setter grenser.

Last ned VR-apper på mobilen din og spill!

Dersom du har skaffet VR-briller til mobil, kan du også laste ned morsomme VR-apper eller -spill i mobilens appbutikk. Her finnes det utallige muligheter! Det eneste du trenger å gjøre, er å søke på «VR» i appbutikken og se hva som dukker opp.

Bla deg gjennom de ulike appene, og installer de spillene du synes virker mest spennende. Har du for eksempel en iPhone, kan du gå til App Store og finne spill som «Virtual Reality 360», «Roller Coaster VR Theme Park» eller «VR Scuba Diving with Google Cardboard».

Er du på jakt etter noen skikkelige grøss, vil kanskje spillet «House of Terror VR» eller «Monster VR» være noe for deg. Liker du dinosaurer, kan «VR Jurassic» være verdt å kikke nærmere på. Det finnes kort og godt VR-spill på mobil for enhver smak!

Hva koster det å spille VR-spill via mobiltelefon?

Selv om det å bruke mobil til å spille VR ofte er et budsjettvennlig alternativ til egne VR-spillkonsoller, må du fortsatt regne med noen kostnader. Det vil som nevnt være nødvendig å kjøpe VR-briller. Samtidig trenger ikke å bruke penger på en dyr spillkonsoll.

Den gode nyheten er at det er mulig å skaffe VR-briller som er kompatible med mobil til en relativt billig penge. Prisen varierer naturlig nok fra merke til merke, men du kan regne med å finne brukbare VR-briller til under tusenlappen. Mange modeller koster til og med under 500 kroner.

De aller billigste VR-brillene til mobil kan fås til et par hundrelapper. Merk deg likevel at spillopplevelsen ofte blir hakket bedre om du investerer i et par kvalitetsbriller. Med billige VR-briller vil kanskje ikke opplevelsen bli like fullverdig eller realistisk.

Hvilke mobiltelefoner er kompatible med VR-briller?

Listen over mobiltelefoner som kan brukes til VR-spilling er lang! Har du Samsung-mobil, vil som regel alt fra S10 og oppover være utmerket til formålet. Har du iPhone 6 eller nyere, kan du også nyte VR via egen mobil.

Sjekk gjerne VR-brillene før du kjøper dem, og kontroller at din mobiltelefon er listet opp. På den måten kan du unngå en kjedelig bomkjøp!

Det finnes dessuten smarte nettsider som lar deg sjekke om du har en VR-kompatibel mobiltelefon. Der trenger du bare å oppgi modellnavnet på mobilen din, og deretter vil du få oversikt over hvilke VR-briller du eventuelt kan bruke.

Hvorfor bruke mobilen til å spille VR?

Den kanskje viktigste grunnen til at du bør spille VR på mobilen, er at det er et budsjettvennlig alternativ til dyre spillkonsoller. Samtidig kan du få en fleksibel og spennende spillopplevelse der du er, siden du ikke trenger å drasse på en hel konsoll.

Med dagens teknologi finnes det dessuten mange spennende muligheter – også på mobil. Du kan velge og vrake mellom spennende spill, og den visuelle kvaliteten er ofte like god som når du spiller via PC eller konsoll.

Finn dine VR-favoritter på mobil

Har du enda ikke opplevd de mange mulighetene VR kan by på? Ved å kjøpe et par VR-briller til mobil, kan du komme i gang på få minutter. Det hele er nokså enkelt, og det koster heller ikke all verdens.

Gjør deg klar for en virtuell opplevelse med utstyret du allerede har. Plasser mobilen din i brillene, juster linseelementene, finn spill du synes virker spennende – og sett i gang!

Don’t Stop Here

More To Explore