Siste nytt om VR – VRGuiden.no

VRGUIDEN.NO-png

Kan VR ta over for videomøter på arbeidsplassen?

Under Covid ble det mer og mer vanlig med hjemmekontor. Det betydde ikke slutten på møter på jobb. Det kom raskt flere løsninger på hvordan de faste og mindre faste møtene på jobb kunne holdes. Skal vi nå endelig kunne legge videomøter bak oss og ta i bruk en bedre løsning? 

Finn beste vr briller her

Teams og Zoom

De to mest vanlige løsningene for å gjennomføre jobbmøter når ingen hadde muligheten til å samles fysisk var å enten bruke Zoom eller Teams fra Microsoft. Dette er gode løsninger som gjør at alle med internett og en normal PC kan delta i jobbmøter uavhengig av hvor de befinner seg. Det fungerer rett og slett bra med møter på Teams og Zoom.

Det som derimot ikke fungerer så godt med Zoom og Teams, er sosialisering. Ekaterina Prasolova-Førland ved NTNU er professor i Læring med IKT. Til NRK sier hun at det er uunngåelig at bedrifter ikke skal gå videre til neste teknologiske løsning for møter der ikke alle kan delta. 

Møter i Virtual Reality

Ekaterina Prasolova-Førland sier videre at personer oppfører seg langt mer naturlig i Virtual Reality fremfor på møter i Zoom eller Teams. Når folk snakker sammen stiller de seg naturlig opp i sirkler. Folk følger også etter hverandre. I det hele tatt får man en bedre sosialisering og sterkere samhold i VR.

Det viser seg også at samarbeid fungerer langt bedre i virtuell virkelighet fremfor på videomøter. Der 3D-modeller spiller en rolle, som for eksempel bygninger vil samarbeid fungerer bedre.

Virtual Reality er likevel ikke bedre på alt. Å gjennomføre møter på VR krever mer av utstyr og bredbånd. I tillegg må også alle møtedeltakere har VR-briller. Det er selvsagt også mulig å bli lei av møter i VR, selv om man kan koble av med minigolf eller reise til Mars i pausen.

Samtidig nevnes det at Virtual Reality kan være svært nyttig i flere settinger, utover det å skape samhold på arbeidsplassen. VR fungerer godt til trening på farlige oppgaver eller oppgaver som må løses på farlige områder.

Frisk Forlag

Frisk Forlag i Vang har allerede tatt i bruk VR for å gjennomføre møter. Erfaringen fra dette forlaget er at ekte møter er det beste, men at møter i Virtual Reality holder en sterk andreplass. At VR kommer foran videomøter kommer av at VR kan gi en bedre dynamikk når mer enn 2 – 3 person møtes.

Delte meninger om VR møter på jobb

Mange vil nok synes at VR møter på jobb kan bli en spennende løsning som gir mange muligheter. Andre vil nok mene at dette bare er det samme i en ny innpakning. Dagens møtearenaer har heller ikke veldig naturtro utforming. Å bevege seg rundt i noe som ser ut som en tegneserieverden er ikke noe som tiltaler alle like mye. Vi tror likevel at dette er noe vi kommer til å se langt mer av fremover. At flere tar VR i bruk for å gjennomfører møter vil også føre til mer utvikling, og da kan vi kanskje komme oss bort fra møter i tegneserieverdener.

Don’t Stop Here

More To Explore