Siste nytt om VR – VRGuiden.no

VRGUIDEN.NO-png

Kommer EA Sports til å satse på VR?

EA Sports er en del av Electronic Arts, og er et selskap som utvikler og utgir videospill i sportskategorien. Videospillutvikleren er blant annet kjent for å ha utgitt mange populære spill til PlayStation og PC. Men vil utvikleren noensinne satse på VR-spill?

Her er svarene du trenger!

Først og fremst: Hva slags spill har EA Sports?

EA Sports ble grunnlagt i 1991, og har siden den gang utgitt utallige sportsspill som kan spilles på PC og PlayStation. Utvikleren er blant annet kjent for spillserier som FIFA, NBA Live og NHL, så vel som Madden NFL, UFC og F1.

Med andre ord har EA Sports mange spennende spill enten du interesserer deg i fotball, basketball, ishockey, amerikansk fotball, kampsport eller formel 1. For å nevne noe. Den kanskje mest kjente spillserien her til lands, er FIFA – altså fotballspill.

Med EA Sports’ FIFA-spill kan du spille fotball med spillere du «designer» selv, men også spillere hentet fra den ekte verden. Dette har gjort spillserien svært populær, både blant unge og voksne spillere.

Stort marked for VR-spill

De siste årene har utallige VR-spill blitt lansert, både for PlayStation VR og andre plattformer. Blant spillene som har oppnådd stor suksess, kan vi blant annet nevne Skyrim, Resident Evil, Batman: Arkham, Farpoint, Robinson: The Journey, Eagle Flight og Driveclub.

Teknologien har også kommet så langt at spillopplevelsen kan bli helt fantastisk med VR-briller og riktig utstyr. Det meste ligger med andre ord til rette for at spillutviklere som EA Sports kan satse på nettopp VR, da det er helt tydelig at det finnes et marked for det.

Har EA Sports VR-spill?

Ja, selv om EA Sports frem til i dag har satset mest på «tradisjonelle» videospill til PlayStation og PC, har de også utviklet VR-spill. Utvalget av VR-kompatible spill er imidlertid nokså begrenset.

Electronic Arts, som er moderselskapet EA Sports er en del av, har gitt ut VR-spillet «Medal of Honor: Above and Beyond» i samarbeid med Respawn Entertainment og Oculus Studios. Når det kommer til EA Sports spesifikt, er det kun formel 1-spillet «F1 22» som finnes i VR.

Da EA Sports ga ut «F1 22» i VR, ble dette det første spillet deres som hadde blitt gitt ut i VR. Liker du bilspill, kan du se frem til en spennende opplevelse når du setter deg bak det virtuelle rattet. Her får du nesten følelsen av å faktisk delta i et bilrace!

Du kan også nyte «F1 22» i VR samtidig som du spiller i flerspillermodus mot venner – uavhengig av om de spiller i VR eller ikke.

Hvordan spille F1 22 i VR?

For å spille «F1 22» i VR må du aktivere VR i innstillingene før du starter spillet. Du må også sørge for å ha nødvendig utstyr, noe som inkluderer VR PC og et par VR-briller.

Dersom du ønsker å spille det populære formel 1-spillet i VR, trenger du en PC som oppfyller minimumskravene for VR-spill:

 • 16 GB RAM
 • 64-bits prosessor og OS
 • Windows 10 (64-bit)
 • 80 GB plass på harddisk
 • Versjon 12 av DirectX
 • AMD Ryzen 5 2600X eller Intel Core i5-9600k
 • Grafikkortet AMD RX 590 eller NVIDIA GTX 1660

Merk deg at dette kun er minimumskravene. Det vil si at spillopplevelsen kan bli enda bedre om spesifikasjonene er bedre enn nevnt overfor. I tillegg til å ha en PC som oppfyller visse krav, må du ha én av følgende VR-briller:

 • HTC Vive
 • Valve Index
 • Oculus Rift S
 • HTC Vive Cosmos
 • Oculus Quest 2 + Link Cable

Finnes ikke EA Sports’ FIFA i VR?

Foreløpig finnes ikke FIFA i VR, noe som kanskje er skuffende for alle fotballentusiaster der ute. Hadde spillet blitt lansert i VR, kunne man ha sett frem til en realistisk spillopplevelse og virkelig fått følelsen av hvordan det er å være profesjonell fotballspiller.

Enn så lenge ser det imidlertid ut til at du må spille FIFA på «gamlemåten» – altså på PC eller PlayStation uten VR-briller. Vi venter imidlertid i spenning, og håper at EA Sports vil lansere også dette spillet i VR etter hvert. Bare tiden vil vise om dette faktisk vil skje.

Du kan nyte andre fotballspill i VR

Selv om EA Sports ikke har lansert FIFA i VR, kan du finne andre virtuelle fotballspill – noe som kanskje er et lite plaster på såret. Sjekk for eksempel ut Final Soccer VR, der du kan score mål og oppleve atmosfæren på et stadion med VR-briller.

Du kan også teste ut VR-fotballspill som Be Your Best, Gorilla Soccer, VRFS og BeFootball SuperPlayer. De fleste av disse spillene kan spilles med Meta Quest 2. For ekte FIFA-fans er kanskje ikke disse spillene helt sammenlignbare, men det man være verdt å gi de et forsøk.

Prøv også EA Sports’ bilspill i VR

Mens du venter på at EA Sports eventuelt lanserer flere VR-spill, kan du alltids sjekke ut «F1 22». På den måten kan du nyte fart og spenning i en virtuell verden, og finne ut om VR-spill faktisk er noe for deg.

Bilspill er uansett et populært valg som kan være fengende for både barn og voksne. Konkurrer mot hverandre, og se hvem som kommer raskest i mål!

Vil EA Sports satse videre på VR i fremtiden?

Det er uvisst om EA Sports kommer til å satse videre på VR i årene som kommer. Samtidig skal vi ikke glemme at de allerede har gitt ut et bilspill i VR, noe som betyr at de kanskje er åpne for å utvide VR-sortimentet sitt i fremtiden.

Husk at VR-spill kan by på kvalme og hodepine for enkelte, og dette gjelder kanskje særlig i spill med mye bevegelse. Ja, som sportsspill. Fotball, ishockey, basket og andre idretter innebærer mye bevegelse og raske vendinger, noe som kanskje kan forklare det begrensede utvalget av VR-spill.

Teknologien forbedres imidlertid hele tiden, og med fremtidens løsninger kan du kanskje finne VR-briller som begrenser bivirkninger som kvalme og svimmelhet.

Vi tror uansett at det vil komme flere sportsspill i VR de neste årene, enten det er EA Sports som utgir dem eller noen andre. Hva tror du?

Don’t Stop Here

More To Explore