Siste nytt om VR – VRGuiden.no

VRGUIDEN.NO-png

Lenovo Legion Glasses erfaringer

De siste månedene så har det vært mest oppmerksomhet rundt Meta sine billige vr briller og Apple sine AR briller. En aktør som har fått veldig lite oppmerksomhet er Lenovo. I 2023 så lanserte de deres håndholdte spillkonsoll kalt “Legion” og har i etterkant kommet med noen briller som blir kalt for Lenovo Legion.

Hva er første inntrykket?

Førsteinntrykket når du før ser disse brillene er at de er overraskende like vanlige briller. Spesielt hvis sammenligner med de andre tilsvarende produktene på markedet. Dette er ikke noen briller som du skal bruke til dressen eller som en del av et outfit så vi kommenterer ikke stilen noe utover at de ser helt greie ut.

Ingen spill men heller en monitor

Målet til Lenovo med disse brillene har ikke vært å lage en ny spillkonsoll men heller gi deg muligheten til å la deg spille hvor som helst.

Når du plugger inn brillene, møter du det som tilsvarer en 27-tommers skjerm, som kan vise innhold med 60Hz og 1080p per øye. Skjermen bruker også en microLED-panel, noe som betyr at kvaliteten er ganske høy, selv om den kanskje ikke er like god som skjermene på de nye Legion-enhetene.

Det er mye mer praktisk enn å bære rundt på en stor skjerm. Brillene plugger inn i en USB-C-port og har innebygde høyttalere, lyd- og lyskontroller, samt en knapp for å “løsne” den virtuelle skjermen fra din direkte synslinje.

Hvordan føles de å bruke?

De er overraskende komfortable, likevel. Til tross for størrelsen og den 4-fots lange USB-C-kabelen, er det ganske enkelt å bli dratt med i spillet, som i dette tilfellet var Power Washing Simulator.

Det er ganske merkelig at hjemme har jeg ikke energi til å spyle bilen min, men når muligheten for å rengjøre en virtuell varebil var tilgjengelig, var jeg mer enn villig til å delta.

Kvaliteten på bildet var overraskende god også. Det er ingen åpenbar pikselering, uten tvil takket være mini-LED-ene i skjermen, og det syntes ikke å være noen merkbar forsinkelse. Selv om Power Washing Simulator ikke er den typen hurtige spill som krever ultra-raske reaksjonstider.

De er ikke helt perfekte men et godt utgangspunkt

Selv om disse brillene setter en ny standard for vr briller når det kommer til at de er forholdsvis lette å ha på. Det er nemlig slik at de ikke har fjernet “vr følelsen”, det er litt vanskelig å beskrive i tekst. Når man bruker VR i dag så får man en rar følelse i hodet. Det er litt som om hjernen forteller deg at dette ikke er ekte. Vi må være ærlige her å si at dette gjelder alle briller som vi har testet den siste tiden. Det kan være at det har noe med oppløsning å gjøre eller at man har øynene veldig nære en skjerm. Det er jo nettopp noe av dette som er spennende å se når vi ser de nye lanseringene av vr headset det neste året. Spesielt interessant blir det når Apple lanserer sine, da har vi også noe å sammenligne med.

 

Don’t Stop Here

More To Explore