Siste nytt om VR – VRGuiden.no

VRGUIDEN.NO-png

Meta skal lansere et billig VR-headsett

Meta, selskapet tidligere kjent som Facebook, har spennende planer for fremtiden innen virtuell virkelighet (VR) og utvidet virkelighet (AR). De har jobbet med å utvikle to nye VR-headset, Prosjekt Ventura og La Jolla, som er en del av deres satsning på å ta VR og AR til nye høyder.

Prosjekt Ventura er et av de mest omtalte headsettene i denne strategien. Dette headsettet er designet med tanke på å tilby en fantastisk VR-opplevelse til en overkommelig pris. Ifølge rapporter skal Prosjekt Ventura lanseres i 2024 og ha en pris på bare 200 dollar. Dette er betydelig lavere enn prisen på de fleste eksisterende VR-headset på markedet.

Det som gjør Prosjekt Ventura enda mer interessant er at det tilsynelatende ikke vil inkludere kontrollere som en del av standardpakken. Dette betyr at brukerne må kjøpe kontrollene separat eller bruke håndbevegelser for å navigere i VR-verdenen. Tanken bak denne avgjørelsen er å gjøre headsettet enda mer prisvennlig for folk.

Imidlertid har dette skapt en viss forvirring og spekulasjon. Noen har lurt på om brukere vil kunne spille VR-spill uten kontroller, da de fleste spill i dag krever slike enheter. En Meta-ansatt har imidlertid bekreftet at Prosjekt Ventura vil støtte kontrollere, selv om det ikke er klart om de vil bli inkludert i pakken eller være tilgjengelige som et valgfritt tilbehør.

Meta ser ut til å satse sterkt på å gjøre mixed reality (en kombinasjon av den virkelige verden og datagenerert innhold) mer tilgjengelig for massene. De ønsker å gjøre dette uten å tømme lommeboken til brukerne. Mark Gurman, en anerkjent teknologianalytiker, har bemerket at Meta ønsker å få prisen på Prosjekt Ventura tilbake til nivået på 300 dollar, som tidligere var prisen på en tidligere versjon av deres VR-headset.

Så oppsummert, Prosjekt Ventura er Metas ambisiøse forsøk på å tilby rimelig VR-opplevelse, selv om det kan kreve ekstra kjøp for å få kontrollere. Dette vil forhåpentligvis gjøre mixed reality mer tilgjengelig for folk flest, samtidig som det gir dem valgfriheten til å velge hvordan de ønsker å oppleve VR-verdenen. Vi venter i spenning på å se hva Meta har i vente for VR-entusiaster når Prosjekt Ventura blir lansert i 2024.

Don’t Stop Here

More To Explore