Siste nytt om VR – VRGuiden.no

VRGUIDEN.NO-png

Microsoft Teams lanserer VR-funksjon i 2024

Under sin prestisjefylte Ignite-konferanse annonserte Microsoft at deres banebrytende teknologier, Microsoft Mesh og Immersive Spaces i Teams, som for tiden er i offentlig beta, vil bli bredt tilgjengelig fra januar 2024. Dette markerer et betydelig skritt fremover i hvordan vi opplever digitale møter: Immersive Spaces omformer tradisjonelle Teams-møter til en dynamisk 3D-opplevelse, hvor deltakerne representeres ved hjelp av 3D-avatarer.

For øyeblikket er denne immersive opplevelsen begrenset til den klassiske Microsoft Teams-appen for Windows, og støtter også integrasjon med VR-hodesett. Men Microsoft er ikke ferdige med innovasjonen enda – de jobber iherdig med å bringe denne 3D-opplevelsen til den nyeste Teams-skrivebordsappen, som ble tilgjengelig for Windows- og Mac-brukere for en måned siden.

Kjernen i Immersive Spaces er Microsoft Mesh, en revolusjonerende, selvstendig 3D-immersiv plattform som har vært tilgjengelig i offentlig beta siden forrige måned. Mesh er for tiden tilgjengelig på PC og Meta Quest VR-hodesett, og representerer Microsofts unike tilnærming til metaverset – et konsept som nylig har tatt en baksete til den rivende utviklingen innen ChatGPT og generativ AI.

Microsoft Mesh gir bedrifter muligheten til å skape skreddersydde 3D-omgivelser for virtuelle møter og arrangementer, med en brukervennlig grensesnitt som eliminerer behovet for koding. Arrangører kan enkelt tilpasse disse rommene og utvikle egne maler for fremtidige hendelser. Det er imidlertid viktig å merke seg at avanserte tilpasningsfunksjoner vil kreve et abonnement på Teams Premium.

Ved siden av disse spennende nyhetene om Mesh og Immersive Spaces, presenterte Microsoft en rekke andre innovative kunngjøringer på Ignite-konferansen, hovedsakelig fokusert på kunstig intelligens og skybaserte løsninger.

Don’t Stop Here

More To Explore