Siste nytt om VR – VRGuiden.no

VRGUIDEN.NO-png

Nå kommer Assassin’s Creed til både VR og mobil

Nå kommer Assassin’s Creed til både VR og mobil

Den franske spillgiganten Ubisoft står bak den suksessrike videospillserien Assassin’s Creed, og kunne sommeren 2023 meddele flere spennende nyheter. Blant disse kan vi nevne at det populære snikmorderspillet nå kan nytes i VR og på mobil.

La oss se nærmere på saken!

Først: Hva er Assassin’s Creed?

Assassin’s Creed er en dataspillserie som har engasjert mange spillere verden rundt, og tar deg med på historiske reiser tilbake i tid. Spilleren spiller stort sett et medlem av en snikmorderorganisasjon, og skal være med å bekjempe onde makter i tempelridderordenen.

Hvert av spillene finner sted i en gitt historisk setting – enten det er korstogene i Midtøsten, den italienske renessansen, den franske revolusjonen eller andre kjente hendelser. I 2020 kom det til og med et spill som tar deg tilbake til den norske vikingtiden (Assassin’s Creed Valhalla).

Totalt finnes det i overkant av 10 spill i hovedserien. Opp gjennom årene har spillserien høstet mye positiv kritikk, og salgstallene har vært gode. Assassin’s Creed er i dag kanskje et av de største merkevarenavnene i bransjen.

Frem til nå, har man hovedsakelig kunnet spille Assassin’s Creed som ordinært dataspill på PC. Med de nye lanseringene får man imidlertid nye og spennende muligheter, noe som nok er etterlengtet blant mange fans.

Assassin’s Creed Nexus VR – bli med til en virtuell virkelighet

Under konferansen til Ubisoft i begynnelsen av juni 2023, kunne spillprodusenten avsløre at spillnyheten Assassin’s Creed Nexus VR blir lansert før juletider. Dette er et VR-spill der du får muligheten til å utforske mange forskjellige oppdrag i ulike historiske settinger.

Du spiller som Connor, Ezio eller Kassandra, som alle er hovedpersoner hentet fra tidligere utgivelser i spillserien. Med Assassin’s Creed Nexus VR, får du blant annet oppleve Nord-Amerika under kolonitiden, det antikke Hellas og renessansetidens Italia.

Ved hjelp av VR-briller og bevegelsesstyring, får du mulighet til å drepe, snike deg rundt og utføre andre handlinger i en imponerende virtuell virkelighet.

Assassin’s Creed Nexus VR vil kunne spilles eksklusivt gjennom VR-plattformen Meta Quest, noe som inkluderer både Meta Quest Pro, Meta Quest 2 og Meta Quest 3. Du vil med andre ord ikke kunne spille spillet på plattformer som PlayStation VR, HTC Vive eller lignende.

Spill Assassin’s Creed Codename Jade på mobil

En annen spennende nyhet som ble presentert under Ubisofts konferanse, var Assassin’s Creed Codename Jade. Her blir du med til oldtidens Kina, noen hundre år før Kristus, der du skal utforske Det forente Kina og Qin-dynastiet.

Dette spillet skiller seg ut i mengden av flere grunner. For det første kan spillet nytes på mobil og nettbrett, noe som gir deg en mer fleksibel spillopplevelse. Spillet lar deg også opprette din egen spillfigur – noe som gjør opplevelsen ekstra engasjerende.

Assassin’s Creed Codename Jade vil være et gratisspill, noe som også gir enda flere mulighet til å ta del i moroa. Det er foreløpig noe uvisst når spillet blir lansert, men det vil sannsynligvis komme på en rekke mobile plattformer i løpet av året.

Hvordan spille Assassin’s Creed i VR?

Dersom du ønsker å spille Assassin’s Creed i VR, er dette foreløpig kun mulig med spillet Assassin’s Creed Nexus VR. Dette spillet vil etter hvert gjøres tilgjengelig i Oculus Quest Store (via blant annet mobiltelefon), der du finner både VR-spill, apper og annet innhold.

Du må også ha Meta Quest Pro, Meta Quest 2 eller Meta Quest 3 for å kunne spille. Disse VR-brillene er veldig populære, og kan være verdt å vurdere dersom du ikke har VR-briller fra før.

Meta Quest 2 koster omkring 5 000 kroner. Modellen Meta Quest 3 kommer for salg først ut på høsten (2023), og det er noe usikkert hva disse vil koste.

Så snart du har VR-briller og har kjøpt spillet, er det bare å sette i gang med moroa! Du vil få følelsen av å bevege deg rundt i en annen historisk epoke, selv om du er trygt hjemme i din egen stue. VR-briller gir deg både dybdesyn og opplevelse av å se ting i 3D.

Kommer det flere Assassin’s Creed-spill i VR?

VR-teknologi blir bare mer og mer tilgjengelig, noe som også betyr at flere og flere spillere skaffer seg VR-briller. Dette gir også spillprodusentene gode grunner til å øke VR-satsingen sin, og det er derfor ikke usannsynlig at vi vil se flere VR-spill fra Ubisoft i årene som kommer.

Det er usikkert om spill som allerede er lansert, som for eksempel Assassin’s Creed Unity, Assassin’s Creed Rogue, Assassin’s Creed Odyssey, Assassin’s Creed Valhalla og Assassin’s Creed Brotherhood, vil relanseres i VR-format. Men det er lov å håpe!

Det er kanskje enda mer sannsynlig at fremtidige spill fra Ubisoft vil bli lansert i VR. Vanligvis lanserer spillprodusenten et nytt spill med ett til to års mellomrom. Det betyr at dersom vi er heldige, kommer det et nytt VR spill allerede i 2024.

Samtidig skal vi ikke ha for store forhåpninger. Det er mulig at Ubisoft kun har gitt ut Assassin’s Creed Nexus VR for å teste interessen på markedet, og at dette blir det eneste VR-spillet i serien. Det vil tiden vise.

Er det verdt å spille VR-varianten av spillet?

Noen trofaste Assassin’s Creed-fans kan nok være litt skeptiske til å spille spillet i VR, siden det tradisjonelle dataspillet fungerer bra som det er. Men noen ganger kan forandringer være positive, og vi tror dette er én av dem!

Har du budsjettet til det, kan det derfor være verdt å investere noen tusenlapper i Meta Quests VR-briller. Da kan du nyte Assassin’s Creed på en ny og spennende måte, og få en spillopplevelse du ikke har opplevd maken til tidligere.

Husk likevel på at VR-spill også kan ha sine ulemper. Teknologien er nokså dyr, og ikke alle kan ta seg råd til utstyret som trengs. Det er kanskje mulig å finne noen «billigere» Meta Quest-briller på bruktmarkeder på nett, men billig blir det nok uansett ikke.

Noen kan også oppleve å bli svimle eller kvalme av VR-spill, men dette gjelder langt fra alle. Enkelte ulemper til tross, tror vi at spillopplevelsen vil bli hakket hvassere enn på PC!

Når kommer Assassin’s Creed Nexus VR?

Foreløpig er det noe usikkert når Assassin’s Creed Nexus VR blir lansert, men ifølge Ubisoft skal spillet bli tilgjengelig i god tid før jul. Med det i bakhodet, er det realistisk å anta at spillet vil være tilgjengelig sent på høsten en gang – muligens i oktober-november.

Når det gjelder mobilspillet, Assassin’s Creed Codename Jade, er det heller ikke satt noen lanseringsdato. Alt vi vet, er at spillet vil komme i løpet av 2023. Det skal imidlertid være mulig å ta del i en av betaversjonene av spillet allerede i løpet av sommeren.

Andre spennende nyheter i vente

Foruten Assassin’s Creed, er det også ventet mange andre spennende VR-utgivelser i 2023 (og noen litt senere). Blant disse kan vi for eksempel nevne Firewall Ultra, som er en av PlayStation VR sine storsatsninger for plattformen PS VR 2.

Det er også store forventninger rundt spillet Behemoth, Arizona Sunshine 2, Resident Evil 4 VR Mode og Five Nights at Freddy’s Help Wanted 2.

Hvilke spill gleder du deg mest til? Og vil du spille Assassin’s Creed i VR eller på mobil? Vi gleder oss i hvert fall stort til de kommende lanseringene!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Don’t Stop Here

More To Explore