Siste nytt om VR – VRGuiden.no

VRGUIDEN.NO-png

VR KONTROLLER

Dersom du planlegger å kjøpe VR-utstyret som trengs for å få en god virtuell opplevelse, kan det ofte være nødvendig med VR kontroller.

Men hva nøyaktig er VR kontroller, og når trengs det? Dette skal vi forklare deg i denne guiden. Samtidig skal vi se raskt på hvordan kontrollen virker, og hva slags annet utstyr du trenger for å komme i gang.

Norges største utvalg innen VR briller

Komplett har det beste utvalget innen VR i hele Norge. Her finner du et stort utvalg av VR-briller. I tillegg så finner du alt du trenger av annet utstyr.

Dersom du har et VR-hodesett (altså briller), gir dette deg mulighet for å se en virtuell verden. Men for å kunne interagere med denne virtuelle verdenen, må du som regel ha VR kontroller.

VR-kontrollen gir deg mulighet til å la spillet registrere små finger- og håndbevegelser, slik at du kan utføre avanserte og mer detaljerte oppgaver i spillet.

Når du skal kjøpe VR-briller så er det viktig å kjøpe riktig kontroll og ikke minst av et sted med stort utvalg. Vi i VR-guiden har saumfart markedet for det beste stedet å kjøpe VR-briller og det beste utvalget finner du hos Komplett.

Det er ikke alltid nødvendig med VR kontroller for å kunne få en spennende VR-opplevelse. For enkle VR-systemer som Google Cardboard, er det ikke nødvendig med hverken sensorer eller fjernkontroller. Her kan brukeren trykke direkte på brillene.

 

For andre VR-systemer kan det imidlertid være nødvendig med VR kontroller for å få en fullverdig spillopplevelse. Har du PlayStation VR, finnes det mange spill som kan spilles med de standard DualShock 4-kontrollene som du allerede har til spillkonsollen.

Men for enkelte spill vil det være behov for Move-kontroller, som er PlayStations VR kontroller.

VR kontroller har ofte et spesielt design med en ringformet struktur hånden kan plasseres inni. Dette gjelder for eksempel håndkontrollene til Vive. I ringen finnes det en rekke sensorer som peker i forskjellige retninger.

 

Sensorene i kontrollen gjør at spillet kan fange opp håndbevegelsene med stor presisjon. Ulike VR kontroller kan imidlertid ha ulik bakenforliggende teknologi.

Men fellesnevneren for «alle» VR-kontroller er at de lar brukeren trykke på knapper som gjør det mulig å kommunisere ønsket handling i spillet. Kontrollene kan være trådløse og baseres på Bluetooth, eller ha kabel som må kobles til spillkonsoll eller PC.

Det finnes mange forskjellige VR kontroller på markedet. Disse kontrollene er som regel designet for å kunne pares med et spesifikt VR-headset.

Vi skal her se nærmere på noen av de mest populære VR-kontrollene på markedet.

Siden PlayStation VR er blant de mest populære VR-systemene i Norge, er også PlayStation Move Motion populære VR kontroller. Med disse trådløse kontrollene skal du kunne forbedre VR-spillopplevelsen din ytterligere.

Kontrollen har et elegant design, sporingskuler og egne bevegelseskontroller. Med disse kontrollene skal brukeren kunne samhandle med VR-omgivelsene på en presis og realistisk måte. Sensorene kan spores av PlayStation Camera som brukes mens du spiller.

Ellers har kontrollen de vanlige handlingsknappene som du også finner på DualShock-kontrollene til PlayStation. Det er også mulig å kjøpe PS VR-siktekontroll, noe som er designet for skytespill der våpen er relevant for handlingen.

Dersom du skal bruke VR-hodesett av typen HTC Vive, kan du kombinere dette med HTC Vive Controller. Dette er trådløse VR-kontroller som er komfortable i bruk, og de leveres med både styrepute og 24 innebygde sensorer.

Kontrollene er oppladbare, og har en kapasitet på 960 mAh. Det følger også med en egen strømadapter, mikro-USB (ladekabel) og en snor kontrollene kan festes i.

Skal du spille med hodesett av typen Oculus Rift VR, vil Oculus Touch VR kontroller gjøre det mulig for deg å samhandle i den virtuelle virkeligheten. Med disse kontrollene blir det for eksempel mulig for brukeren å løfte objekter, skyte med våpen eller styre gjenstander.

Oculus Touch VR kontroller har innebygde bevegelsessensorer, og sørger for at bevegelsene til spilleren blir registrert med høy presisjon. Kontrollene har blant annet IR-pulsteknologi som overfører spillerens finger- og håndbevegelser på en nøyaktig måte.

Kontrollene har intuitive knapper, og er behagelige å holde. Kontrollene er trådløse og bruker ett standard AA-batteri (per kontroll).

Prisen for VR kontroller kan variere en hel del, og vil blant annet avhenge av hva slags VR-system man benytter seg av. Det er for eksempel mulig å få PlayStation Move (Twin Pack med to kontroller) til rundt 1 000 kroner.

Det finnes imidlertid både dyrere og billigere alternativer. Husk også på at du kan kjøpe VR kontroller brukt dersom du ønsker å spare noen kroner.

 

Hva slags annet utstyr trenger jeg i tillegg til VR-kontroller?

 

Utenom VR kontroller vil du også kunne oppleve å ha behov for annet VR-utstyr. Men nøyaktig hva slags utstyr du trenger, vil være veldig avhengig av hva slags VR-system du skal bruke.

Dersom du ønsker å kjøpe kontroller til et spesifikt VR-system, er dette noe du kan finne hos mange elektrobutikker, enten fysisk eller på nett.

 

Etter at VR-teknologien har blitt «allemannseie», er det nå mulig å finne både dyre og billige alternativer. Hvor billig totalprisen blir, avhenger i stor grad av hva slags krav du stiller til systemet.